Rosbief steak met Hasselback aardappeltjes

Rosbief steak met Hasselback aardappeltjes

Hasselback aardappeltjes vind ik altijd een beetje chique aardappeltjes. Lekker uit de oven, mooi goudbruin… ik kocht ze in de feestperioden altijd kant-en-klaar (de rest van het jaar had mijn supermarkt ze niet), maar nu ik weet hoe makkelijk je ze zelf kunt maken, ga ik dat vaker doen. En natuurlijk variëren: keertje met pesto, een keer wat pittiger met chili, verzin het maar.

Rosbief steak met Hasselback aardappeltjes

Klaar voor een romantisch etentje voor twee? Dan is dit misschien een goed idee!
Moeilijkheid wel wat werk
Afwas normaal
Trefwoorden aardappel hoofdgerecht meerpersoons recept ui vlees
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 45 minuten
Porties 2 porties
Recept van Gabrielle

Benodigdheden

  • oven

Ingrediënten

  • 400 gram krieltjes
  • 2 eetlepels boter of een ander bakproduct
  • 3 teentjes knoflook in kleine stukjes of geperst
  • 1 ui gesnipperd
  • 200 gram sugar snaps schoongemaakt (geen draadjes aan je boontjes)
  • 200 gram oesterzwammen in stukken gescheurd
  • 100 gram taugé
  • 2 rosbief steaks van de slager of biefstuk bijvoorbeeld
  • 2 eetlepels pijnboompitten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°.
  • Veeg de aardappeltjes schoon of was ze indien nodig. Dep ze droog en snijd ze voorzichtig elke 3mm in tot nét boven de onderkant, zodat alles aan elkaar zit. Leg ze met de ingesneden kant naar boven in een ingevette ovenschaal.
  • Smelt de boter en meng hier de knoflook, peper en zout door. Bestrijk of besprenkel hiermee de aardappeltjes, zodat het de inkepingen in loopt. Schuif in de oven voor 45 minuten.
  • Als de oven nog een kwartier te gaan heeft, begin je met het uitje aan te fruiten in een beetje boter of olie. Voeg paddenstoelen toe en na een minuutje de sugar snaps. Roerbak ze op hoog vuur en voeg voor de laatste minuut de taugé toe.
  • Bak intussen in een andere pan je vlees. Kruid het eventueel naar smaak als de slager dat nog niet heeft gedaan voor je. Je kunt het kookvocht van het vlees nog over de aardappeltjes gieten als ze uit de oven komen.
  • Wanneer alles op je bord ligt, strooi je de pijnboompitten over het groentenmengsel.

Tips

Liever geen vlees? Een stukje vis er bij is vast ook heel lekker. Of een plak gebakken kaas uit de oven, hmmm!
Met aardappel kun je trouwens ook enorm variëren. Net als met sugar snaps, taugé en oesterzwammen trouwens.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept