Eigenlijk zou deze risotto ook peper en zout risotto kunnen heten: de pepersmaak van de rucola en de zoute smaak van kappertjes combineren echt goed met zo’n romige risotto. Lekker met gebakken salami.
Risotto met kappertjes
Deze risotto met kappertjes is makkelijk te maken en combineert de pittige pepersmaak van de rucola met het zoute van kappertjes.
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 1 bouillonblokje smaak naar keuze
- 2 plakjes salami
- 75 gram risottorijst
- 1 eetlepel kappertjes
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas geraspt
- 1 handje rucola fijngesneden
Instructies
- Kook 300ml water en voeg deze toe aan het bouillonblokje. Goed roeren zodat er een sterke bouillon ontstaat. Bak de salami in een droge pan tot de plakjes lekker knapperig zijn. Neem uit de pan en laat op een keukenpapiertje uitlekken.
- Bak in het achtergebleven vet de risottorijst een minuut, zodat alle korrels glazig zijn. Blus dan af met een scheut bouillon.
- Voeg weer bouillon toe als de vorige hoeveelheid is opgenomen. Zorg dat de warmtebron zo hoog staat, dat de rijst nét aan kookt. Als je halverwege de hoeveelheid bouillon bent, voeg je de kappertjes toe. Blijf daarna doorgaan met bouillon toevoegen totdat het op is. Blijf steeds goed roeren.
- Zet de warmtebron uit en roer de kaas door de risotto. Roer ook de rucola er goed door. Steek de krokante salami in de rijst of verbrokkel de plakjes er over.
Tips
Liever vegetarisch? Bak dan een teentje knoflook, in plakjes gesneden, in wat olie voordat je de rijst toevoegt. De rest van het recept blijft het zelfde.
Meer risotto varianten vind je hier.