Trek in een makkelijke én gezonde salade? Dan is dit een goed idee.
Rijstsalade met groene groenten
Lekker en gezond bij warm weer! De ingrediënten bij dit recept zijn voor 2 porties, want het is perfect om de volgende dag als lunch mee naar je werk te nemen!Ik heb deze keer een paar plakken tonijnsteak erbij gebakken, maar een ander stukje vis of vlees kan vast en zeker ook prima.
Porties 2 porties
Calorieën 450kcal
Ingrediënten
- 150 gram snijbonen
- 150 gram zilvervliesrijst
- 150 gram fijne tuinerwtjes
- 2 eitjes
- 1/2 groene paprika
- 1/4 komkommer
- 1 eetlepel verse bieslook
- 100 gram edamame boontjes
Instructies
- Breng een ruime pan water aan de kook, met een groentebouillonblokje. Kook hierin de snijbonen, rijst en erwtjes bij elkaar (kijk wel even naar de bereidingstijden op de verpakkingen, ze hoeven niet allemaal even lang). Giet na het koken af en laat afkoelen.Kook tegelijkertijd ook de eitjes, laat ze schrikken en afkoelen.
- Snijd de paprika en de komkommer in fijne stukjes. Snijd of knip de bieslook fijn. Haal het eigeel uit de eitjes en hak het eiwit in kleine stukjes.
- Hussel al de ingrediënten lekker door elkaar en voeg naar smaak peper, zout en andere kruiden toe.
Tips
Vegetariërs laten de vis natuurlijk achterwege, binnen het OMS dieet gebruik je alleen het eiwit. En uiteraard kun je ook andere (groene) groenten gebruiken in dit recept!
Wat je over hebt kun je natuurlijk weer in andere recepten verwerken, zoals deze met rijst, komkommer, edamame boontjes, paprika of een eitje.
Nutrition
Calories: 450kcal