Rijstbowl met groenten en een eitje

Rijstbowl met groenten en een eitje

Wil je vers, gemakkelijk én lekker? Probeer dan deze bowl eens. Eten uit een kommetje is altijd lekker, deze is geen uitzondering.

Rijstbowl met groenten en een eitje

Moeilijkheid goed te doen
Afwas normaal
Trefwoorden champignons eitje eten uit een kommetje hoofdgerecht paprika rijst spinazie vegetarisch wortel
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 10 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 80 gram rijst
  • 1 eitje
  • 3 grote champignons in stukjes
  • 1 gele (of andere kleur) puntpaprika in stukjes
  • 3 wortels in plakjes
  • 1 handje spinazie
  • 1 eetlepel tahin
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 bosui in kleine ringetjes

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzigen op de verpakking.
  • Breng een pannetje water aan de kook. Voeg eventueel een klein scheutje azijn toe. Zorg dat het water net niet kookt en maak met een lepel een draaikolk in het water. Tik hierin voorzichtig je eitje om het te pocheren.
  • Bak de champignons, paprika en wortel in een (wok)pan. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Voeg dan de tahin en sojasaus toe.
  • Schep de afgegoten rijst in je kommetje en daarop het groentenmengsel. Daarop komt je gepocheerde eitje. Garneer met de bosui.

Tips

Toch trek in iets anders met rijst? Dat kan. En heb je champignons, wortel, paprika of spinazie over dan kan levert dat weer nieuwe kansen op.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept