Rijk gevulde soep
Deze soep bevat een aantal aparte groenten, met ieder hun eigen kenmerkende smaak. Ze combineren heel goed met elkaar. Een scheutje kokosroom maakt de smaak af en de soep lekker romig. De geroosterde kikkererwten zorgen voor een lekkere bite erbij.
Porties 4 porties
Ingrediënten
- 1 kleine bloemkool
- 3 pastinaken
- 1 niet te grote knolselderij
- 1 blikje kikkererwten
- 2 blokjes groentebouillon
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 100 ml kokosmelk
Instructies
- Schil en snijd alle groenten. Verwarm de oven voor op 200°. Spoel de kikkererwten schoon, laat ze even uitlekken en dep goed droog.
- Doe alle groenten bij elkaar in een pan en schenk er water bij tot de groenten onder staan. Voeg de bouillonblokjes toe en breng het geheel aan de kook. Laat 15 minuten koken.
- Meng ondertussen de kikkererwten met een scheutje olie en de paprikapoeder. Verdeel de kikkererwten over een bakplaat met een bakpapiertje en schuif die vervolgens in de oven. Laat 15 minuten bakken, tussendoor 1 keertje husselen.
- Pureer de soep, en voeg de kokosmelk toe. Opscheppen maar, kikkererwtjes erbij en smakelijk eten!
Tips
De kikkererwten zijn ook goed te eten als tussendoortje, of ’s avonds op de bank bij een filmpje!
Trek in andere soep? Je vindt er hier genoeg. En het recept voor de geroosterde kikkererwten stond natuurlijk ook al hier op de site. Lekker als gezonde snack!