Pizza carpaccio
Een zelfgemaakte pizza combineer ik graag met een ander lievelingsgerecht. En daar kan dan zomaar een overheerlijk resultaat uitkomen!
Porties 2 porties
Ingrediënten
- 1 pizzabodem zelfgemaakt of gekocht
- 2 eetlepels tomatensaus
- 100 gram ricotta
- 1 handje basilicum (vers)
- 150 gram ossenhaas dus gesneden
- 2 handjes rucola
- 1 handje pijnboompitjes geroosterd
- Parmezaanse kaas naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220° (of volgens de verpakking). Bestrijk de bodem met de tomatensaus. Verdeel daarover, met een theelepel, kleine bergjes ricotta. Snijd de basilicum een beetje fijn en verdeel die er ook over.
- Zet de pizza ongeveer 15 minuten in de oven, tot de rand een mooi goudbruin kleurtje heeft.
- Verdeel de ossenhaasplakjes over de pizza. Verdeel daarna de rucola, de pijnboompitjes en Parmezaanse kaas erover.
Tips
Meer pizza inspiratie vind je natuurlijk hier op de website.