Pizza carpaccio

Pizza carpaccio

Pizza carpaccio

Een zelfgemaakte pizza combineer ik graag met een ander lievelingsgerecht. En daar kan dan zomaar een overheerlijk resultaat uitkomen!
Moeilijkheid goed te doen
Afwas heel weinig
Trefwoorden carpaccio pijnboompitjes pizza rucola
Bereiding 20 minuten
Porties 2 porties
Recept van Annemiek

Ingrediënten

  • 1 pizzabodem zelfgemaakt of gekocht
  • 2 eetlepels tomatensaus
  • 100 gram ricotta
  • 1 handje basilicum (vers)
  • 150 gram ossenhaas dus gesneden
  • 2 handjes rucola
  • 1 handje pijnboompitjes geroosterd
  • Parmezaanse kaas naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220° (of volgens de verpakking). Bestrijk de bodem met de tomatensaus. Verdeel daarover, met een theelepel, kleine bergjes ricotta. Snijd de basilicum een beetje fijn en verdeel die er ook over.
  • Zet de pizza ongeveer 15 minuten in de oven, tot de rand een mooi goudbruin kleurtje heeft.
  • Verdeel de ossenhaasplakjes over de pizza. Verdeel daarna de rucola, de pijnboompitjes en Parmezaanse kaas erover.

Tips

Meer pizza inspiratie vind je natuurlijk hier op de website.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept