De klassieker, maar dan met een pittige twist. Eigenlijk maak je Pesto Genovese in de vijzel. Fijn klusje om je hoofd bij leeg te maken! Ik gebruik zelf eigenlijk meestal de
Pittige pesto
Pittige pesto
Een pittige variant op Pesto Genovese (groene pesto). Wil je het helemaal in kleur houden, gebruik dan een groene peper.
Porties 1 potje
Benodigdheden
- Vijzel, hakplank, hakmolen of keukenmachine
Ingrediënten
- 25 gram basilicumblaadjes
- 25 gram Parmezaanse kaas geraspt
- 1 teen knoflook
- 15 gram pijnboompitten geroosterd
- 1 eetlepel limoensap
- 1 scheutje olijfolie
- 5 peperkorrels
- ½ theelepel grof zout
- ½ Habanero of andere Spaanse peper
Instructies
- Begin met het hakken van de basilicumblaadjes, steeds wat er bij zodat je plank niet te vol wordt. Voeg dan de kaas, knoflook, pijnboompitten, Habanero, peperkorrels en zout toe en hak mooi fijn zoals je het zelf lekker vindt.
- Voeg dan beetje bij beetje het limoensap toe zodat je pesto al een beetje smeuiig wordt. Doe over in een schoon potje en voeg de olijfolie toe. Roer goed door. In een afgesloten potje kun je de pesto in de koelkast een week bewaren. Giet dan een beetje olijfolie bovenop de pesto, dan blijft hij beter goed.
Video
Tips
En waar kun je die pesto dan voor gebruiken? Voor van alles! Houd er rekening mee dat pesto (zeker zelfgemaakte) een duidelijke smaak heeft, gebruik er dus niet te veel van in je gerecht.
Parmezaanse kaas kun je bijna niet over hebben, maar gelukkig kan het door veel gerechten. En ook die pijnboompitjes komen wel op toch?
Handig, zo’n hakplank? Je kunt ook het mes los kopen, of in een set met een plank (met een kuiltje er in). Een wiegemes, heet het. Ideaal om kruiden mee te snijden. Of andere dingen.