Pastasalade gerookte kip
Ik maakte deze salade voor de lunch met een tante, op een lekker zomerse dag. Ze zat er met veel smaak van te eten, enigszins verbaasd dat zelf een salade maken echt zo ontzettend lekker kan zijn!
Porties 2 porties
Calorieën 500kcal
Ingrediënten
- 120 gram farfalle-pasta omdat ze er zo gezellig uit zien!
- 60 gram basilicum
- 60 gram pijnboompitjes
- 60 gram Parmezaanse kaas
- zout en peper en knoflookpoeder naar smaak
- scheut olijfolie
- 150 gram gerookte kipfilet in blokjes
- ½ komkommer in blokjes
- 200 gram cherrytomaatjes doormidden gesneden
- 200 gram gegrilde groenten in reepjes
Instructies
- Breng water aan de kook, met een groentebouillonblokje. Kook hierin de farfalle, zo'n 11 minuten (even op de verpakking kijken voor de zekerheid). Na het afgieten goed afspoelen met koud water, en daarna met een scheut olijfolie goed doorroeren.
- Maak ondertussen de pesto, met de staafmixer of keukenmachine. Voeg de basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en de kruiden bij elkaar en maal dit fijn. Voeg wat scheutjes olijfolie toe om het smeuïg te maken.
- Meng de farfalle met de groenten en de kip, en maak het kommetje af met een flinke schep pesto.
Tips
Het is een ruime portie pesto, dus de kans is groot dat je een beetje over houdt. Gelukkig kun je met pesto alle kanten op.
Nutrition
Calories: 500kcal