Ik maakte deze salade voor de lunch met een tante, op een lekker zomerse dag. Ze zat er met veel smaak van te eten, enigszins verbaasd dat zelf een salade maken echt zo ontzettend lekker kan zijn!
Moeilijkheid goed te doen
Afwas heel weinig
Trefwoorden farfalle gegrilde groenten gerookte kipfilet komkommer pasta pesto tomaat
Bereiding 20 minutenmin
Porties 2porties
Calorieën 500kcal
Recept van Annemiek
Ingredients
120gramfarfalle-pastaomdat ze er zo gezellig uit zien!
60grambasilicum
60 gram pijnboompitjes
60gramParmezaanse kaas
zout en peper en knoflookpoedernaar smaak
scheutolijfolie
150gramgerookte kipfiletin blokjes
½komkommerin blokjes
200gramcherrytomaatjesdoormidden gesneden
200gramgegrilde groentenin reepjes
Instructions
Breng water aan de kook, met een groentebouillonblokje. Kook hierin de farfalle, zo'n 11 minuten (even op de verpakking kijken voor de zekerheid). Na het afgieten goed afspoelen met koud water, en daarna met een scheut olijfolie goed doorroeren.
Maak ondertussen de pesto, met de staafmixer of keukenmachine. Voeg de basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en de kruiden bij elkaar en maal dit fijn. Voeg wat scheutjes olijfolie toe om het smeuïg te maken.
Meng de farfalle met de groenten en de kip, en maak het kommetje af met een flinke schep pesto.
Tips
Het is een ruime portie pesto, dus de kans is groot dat je een beetje over houdt. Gelukkig kun je met pesto alle kanten op.