Ovenschoteltje met ananas
Zo af en toe, als ik zelf niet direct inspiratie heb, vraag ik mijn man één ingrediënt te noemen waar hij trek in heeft. Deze keer noemde hij 'ananas'… Tja, dan kun je een lekkere kip-kerrie maken natuurlijk, maar na even verder gedacht te hebben ben ik tot deze ovenschotel gekomen. En gelukkig: het was lekker, dus een aanrader!
Porties 1 portie
Calorieën 660kcal
Benodigdheden
- oven
Ingrediënten
- 150 gram mini-krieltjes
- 150 gram sperziebonen
- 100 gram beenhamreepjes
- 100 gram ananasstukjes
- 1 eitje
- 1 eetlepel crème fraîche
- 1 volle theelepel kerriepoeder
- 50 gram geraspte kaas
Instructies
- Kook de sperziebonen 12 minuten en bak de aardappeltjes op hoge temperatuur een minuut of 8. Verwarm de oven voor op 220°. Meng ondertussen het eitje met de crème fraîche en de kerriepoeder.
- Leg de aardappeltjes onderin een ovenschaal. Leg daar bovenop de sperziebonen. Daar weer op mogen de hamblokjes. Beetje aandrukken tussendoor, anders gaat het allemaal niet passen! Daaroverheen de stukjes ananas verdelen. Vervolgens het ei-mengsel erover gieten en afmaken met de geraspte kaas. 15 minuten in de oven en klaar is dit lekkere ovenschoteltje!
Video
Tips
Eten uit de oven is altijd makkelijk: terwijl de oven het werk doet, kun je gauw de andere dingen afwassen of in de vaatwasser zetten zodat je na het eten al een schone keuken hebt.
Nutrition
Calories: 660kcal