In mijn oude Griekse kookboek kwam ik een recept voor Spanakóryzo tegen, ofwel spinazierijst. Nu wordt orzo ook wel Griekse rijst genoemd, dus waarom die twee niet combineren? In het oorspronkelijke recept zit geen knoflook (maar: da’s wel lekker!) werd ook dille en citroen toegevoegd, die heb ik in deze orzo variant weggelaten. καλή όρεξη, Kalí órexi!
Orzo met spinazie
Losjes gebaseerd op een recept uit een oud Grieks kookboek, is dit de orzo variant op spinazierijst.
Porties 2 porties
Ingrediënten
- flinke scheut olijfolie
- 1 teentje knoflook in heel dunne plakjes
- 3 bosuitjes in stukken van 2 cm gesneden
- 200 gram spinazie gewassen en eventueel grof gehakt
- 150 gram orzo
Instructies
- Verhit de olie in een ruime (hapjes)pan. Fruit hierin de knoflook en olijfolie zachtjes even aan. Voeg de spinazie toe en laat deze in ongeveer vijf minuten slinken.
- Voeg de orzo toe en 250ml water. Roer goed om en breng aan de kook. Kook de orzo met het deksel op de pan zachtjes in tien minuten gaar. Roer af en toe om en voeg wat water toe als het geheel te droog wordt.
Tips
Meer met orzo? Er komen steeds recepten bij! En van de Griekse keuken krijg je ook nooit genoeg toch?