Nacho lasagne, of loaded nacho’s, dat is heerlijk zomers comfort food. Ik maak ze vegetarisch, maar wel met lekker veel (cheddar) kaas.
Nacho lasagne
De een noemt het loaded nachos, de ander nacho lasagne. Er is ook een ander woord voor: yummie!
Porties 2 porties
Benodigdheden
- oven
Ingrediënten
- 1 ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 1 puntpaprika in dunne ringen of in stukjes
- 1 tomaat in stukjes
- 1 blik zwarte bonen uitgelekt
- 1 blik tomatenblokjes
- ½ zak nacho chips smaak naar keuze
- 6 plakjes cheddar kaas
- 1 handje geraspte kaas
- 1 avocado
- ½ limoen alleen het sap
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Fruit de ui met de knoflook even aan in wat olie. Voeg de paprika toe en bak deze mee. Voeg dan de tomaat toe en bak deze ook mee zodat er wat vocht verdampt. Tot slot kunnen de bonen en de tomatenblokjes er bij. Roer goed door en warm helemaal op.
- Schep een laagje van de saus in je ovenschaaltje(s). Leg daarop een laag nachochips en vervolgens een plakje kaas. Dan weer saus, nacho's en weer kaas en dat nog een keer. Daar bovenop komen dan nog wat nacho's (je kunt ze er vrolijk in steken) en de geraspte kaas.
- Schuif voor tien minuten in de warme oven.
- Maak een snelle avocadosaus door de avocado te prakken met het limoensap. Breng op smaak met (chili)peper.
Tips
Meer met nacho’s vind je natuurlijk ook hier op de website. En ook verschillende varianten op ‘gewone’ lasagne kun je hier vinden.