Snel klaar, lekker pittig (vooral op een warme zomeravond) en weinig afwas.
Nacho bowl met pittig gehakt
Nachos in een kommetje met veel groenten, lekkerrrrr!
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 2 wraps (tortilla's)
- 1 eetlepel olijfolie (gekruid)
- ½ uitje fijngesneden
- ¼ Habanero fijngesneden
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 80 gram gehakt
- groenten, zoals ijsbergsla, avocado, maïs, bonen, paprika, komkommer gesneden
- 1 schep Griekse yoghurt
- 1 theelepel pittige saus, bijvoorbeeld Sriracha
- 1 eetlepel limoensap
- 1 handje geraspte kaas
- 1 bosui in kleine ringetjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°. Snijd de tortilla's in punten en schik ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk beide kanten met (gekruide) olie.
- Bak je tortillachips (nachos) circa 8 minuten, tot ze bruin en knapperig zijn.
- Bak intussen je uitje, pepertje en knoflook even aan en voeg het gehakt toe, roerbak tot het gehakt gaar is.
- Roer een schep Griekse yoghurt los met wat pittige saus en een beetje limoensap.
- Begin in je kom met nachos, maar houd er een paar achter. Schik je groenten en gehakt op de nachos en schep het yoghurt mengsel er op. Bestrooi met geraspte kaas en bosui.
- Garneer met de achtergehouden nachos.
Tips
Je kunt natuurlijk ook gewoon nachos uit een zak gebruiken. Makkelijk!
En met nacho’s kun je alle kanten op. Griekse yoghurt kan trouwens ook bijna overal door en die wraps gaan ook altijd wel op.