Nachos in een kommetje met veel groenten, lekkerrrrr!
Moeilijkheid niet moeilijk
Afwas weinig
Trefwoorden eten uit een kommetje gehakt hoofdgerecht nacho's wraps
Voorbereiding 5 minutenmin
Bereiding 10 minutenmin
Porties 1portie
Recept van Gabrielle
Ingrediënten
2wraps (tortilla's)
1eetlepelolijfolie(gekruid)
½uitjefijngesneden
¼Habanerofijngesneden
1teentjeknoflookfijngesneden
80gramgehakt
groenten, zoals ijsbergsla, avocado, maïs, bonen, paprika, komkommergesneden
1schepGriekse yoghurt
1theelepelpittige saus, bijvoorbeeld Sriracha
1eetlepellimoensap
1handjegeraspte kaas
1bosuiin kleine ringetjes
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°. Snijd de tortilla's in punten en schik ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk beide kanten met (gekruide) olie.
Bak je tortillachips (nachos) circa 8 minuten, tot ze bruin en knapperig zijn.
Bak intussen je uitje, pepertje en knoflook even aan en voeg het gehakt toe, roerbak tot het gehakt gaar is.
Roer een schep Griekse yoghurt los met wat pittige saus en een beetje limoensap.
Begin in je kom met nachos, maar houd er een paar achter. Schik je groenten en gehakt op de nachos en schep het yoghurt mengsel er op. Bestrooi met geraspte kaas en bosui.
Garneer met de achtergehouden nachos.
Tips
Je kunt natuurlijk ook gewoon nachos uit een zak gebruiken. Makkelijk! En met nacho's kun je alle kanten op. Griekse yoghurt kan trouwens ook bijna overal door en die wraps gaan ook altijd wel op.