Vanavond doen we weer makkelijk. Eten uit een kommetje, weinig afwas en snel klaar.
Mihoen met garnalen en paksoi
Razendsnel en gezond, met heel veel smaak!
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 1 blok mihoen
- 1 kleine ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- ¼ rode peper fijngesneden
- ½ cm verse gember fijngesneden
- 100 gram garnalen
- ½ eetlepel sojasaus
- 3 bladeren paksoi in stukjes
- ¼ limoen of een scheutje limoensap uit een flesje
Instructies
- Leg de mihoen in je kommetje en giet er kokend water op. Laat weken terwijl je de rest maakt. Je kunt ook de mihoen koken volgens de aanwijzigen op de verpakking.
- Verhit wat (wok)olie in een pan en bak de ui met de knoflook 1 minuut aan. Voeg daarna de rode peper en gember toe en bak 2 minuten mee.
- Voeg de garnalen en sojasaus toe en roerbak gedurende 3 minuten. Voeg daarna de paksoi toe en roerbak 1 minuut mee.
- Giet de mihoen af in een zeef of vergiet en voeg het toe aan je roergebakken mengsel. Bak nog heel even mee zodat alle smaken zich goed vermengen. Schep alles in een kommetje en voeg een partje limoen bij (of knijp wat limoensap er over uit).