Trefwoorden eten uit een kommetje garnalen hoofdgerecht paksoi
Voorbereiding 5 minutenmin
Bereiding 10 minutenmin
Porties 1portie
Recept van Gabrielle
Ingrediënten
1blokmihoen
1kleineuigesnipperd
1teentjeknoflookfijngesneden
¼rode peperfijngesneden
½cmverse gemberfijngesneden
100gramgarnalen
½eetlepelsojasaus
3bladerenpaksoiin stukjes
¼limoenof een scheutje limoensap uit een flesje
Instructies
Leg de mihoen in je kommetje en giet er kokend water op. Laat weken terwijl je de rest maakt. Je kunt ook de mihoen koken volgens de aanwijzigen op de verpakking.
Verhit wat (wok)olie in een pan en bak de ui met de knoflook 1 minuut aan. Voeg daarna de rode peper en gember toe en bak 2 minuten mee.
Voeg de garnalen en sojasaus toe en roerbak gedurende 3 minuten. Voeg daarna de paksoi toe en roerbak 1 minuut mee.
Giet de mihoen af in een zeef of vergiet en voeg het toe aan je roergebakken mengsel. Bak nog heel even mee zodat alle smaken zich goed vermengen. Schep alles in een kommetje en voeg een partje limoen bij (of knijp wat limoensap er over uit).