Mexicaanse worteltjes

Mexicaanse worteltjes

Mexicaanse worteltjes

Soms maak je iets, gewoon eenvoudig, een makkelijke maaltijd. En dan word je helemaal verrast door hoe lekker het is! Dan had ik echt bij dit gerecht. Verrassend lekker!!!
Moeilijkheid goed te doen
Afwas heel weinig
Trefwoorden knoflook mais Mexicaans rijst sour cream tomaat vegetarisch wortel zwarte bonen
Bereiding 25 minuten
Porties 1 portie
Calorieën 650kcal
Recept van Annemiek

Ingrediënten

  • 250 gram geschrapte worteltjes
  • ½ groentebouillonblokje
  • 75 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram tomatenpolpa
  • 100 gram zwarte bonen
  • 100 gram mais
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 eetlepel picadillo kruiden
  • 50 gram sour cream

Instructies

  • Verhit een scheutje olie in een pan en roerbak de worteltjes op hoog vuur gedurende 5 minuten. Voeg 75 ml water en een half groentebouillonblokje toe en laat de worteltjes, met de deksel op de pan en op middelhoog vuur, 10 minuten stoven.
  • Zet ondertussen een pan water op en kook hierin de rijst gaar, volgens de verpakking.
  • Voeg de tomatenpolpa, de zwarte bonen, de mais, het teentje knoflook en de kruiden toe aan de worteltjes en laat het geheel nog 5 minuten pruttelen op laag vuur.
  • Serveer de worteltjes met de rijst en de sour cream.

Tips

Krijg je meteen trek in worteltjes? Daar vind je nog meer inspiratie voor. En ook met zwarte bonen en maïs is nog zo veel lekkers te maken. Met rijst trouwens ook.

Nutrition

Calories: 650kcal

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept