Tijdens een dames motorritje, een aantal jaren geleden, maakten we een stop bij een restaurant langs de Amstel. En daar stond hij op de kaart: de Mexicaanse appeltaart! Natuurlijk word ik daar heel nieuwsgierig van, dus bestelde ik een stuk. En het bleek eigenlijk heel simpel: in plaats van deeg gebruik je wraps voor deze heerlijke en simpele appeltaart. Het werd dus eindelijk eens tijd om die te gaan maken. Lekker met een bolletje vanille-ijs er naast.
Mexicaanse appeltaart
Trek in appeltaart, maar geen zin om deeg te maken? Dan gebruik je toch gewoon wraps? Super makkelijk en heel erg lekker!
Porties 8 punten
Benodigdheden
- springvorm
- oven
Ingrediënten
- 4 appels bijvoorbeeld rode goudreinetten
- 2 eetlepels witte basterdsuiker afhankelijk van hoe zoet de appels al zijn en hoe zoet je de taart wilt hebben
- 1 eetlepel kaneel
- 1 handje rozijnen eventueel geweld in wat rum als je dat lekker vindt
- 5 eetlepels abrikozenjam
- 6 grote wraps
Instructies
- Was de appels en snijd ze, bijvoorbeeld met een mandoline, in dunne plakjes. Je kunt ze ook raspen. Je hoeft de appels niet te schillen, dat kan natuurlijk wel.
- Meng de appel met suiker en kaneel en voeg de rozijnen toe. Roer alles goed door en laat even staan zodat de smaken goed intrekken.
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Maak een vel bakpapier een beetje nat en verkreukel het. Bedek er daarna je springvorm mee.
- Leg een wrap op de bodem van de springvorm en bestrijk deze met een eetlepel abrikozenjam. Daar bovenop komt een flinke schep van het appelmengsel. Verspreid goed over de hele wrap. Stapel zo door met steeds een wrap, lepel jam en het appelmengsel.
- Snijd de laatste wrap in repen en bedek hiermee je taart kruislings, zoals je ook bij een gewone appeltaart zou doen. Besprenkel de bovenkant met wat water.
- Schuif de taart voor 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Tips
Lekker met een bolletje vanille-ijs er naast.
Meer wrap recepten vind je natuurlijk ook hier. En als je trek hebt in een ander dessert, dan vind je hier ook volop inspiratie.