Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Mexicaanse appeltaart

Mexicaanse appeltaart

Tijdens een dames motorritje, een aantal jaren geleden, maakten we een stop bij een restaurant langs de Amstel. En daar stond hij op de kaart: de Mexicaanse appeltaart! Natuurlijk word ik daar heel nieuwsgierig van, dus bestelde ik een stuk. En het bleek eigenlijk heel simpel: in plaats van deeg gebruik je wraps voor deze heerlijke en simpele appeltaart. Het werd dus eindelijk eens tijd om die te gaan maken. Lekker met een bolletje vanille-ijs er naast.

Mexicaanse appeltaart

Trek in appeltaart, maar geen zin om deeg te maken? Dan gebruik je toch gewoon wraps? Super makkelijk en heel erg lekker!
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden appel taart wraps
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 5 minuten
Wachten, terwijl de oven het werk doet 25 minuten
Porties punten
Recept van Gabrielle

Benodigdheden

  • springvorm
  • oven

Ingrediënten

  • 4 appels bijvoorbeeld rode goudreinetten
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker afhankelijk van hoe zoet de appels al zijn en hoe zoet je de taart wilt hebben
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 handje rozijnen eventueel geweld in wat rum als je dat lekker vindt
  • 5 eetlepels abrikozenjam
  • 6 grote wraps

Instructies

  • Was de appels en snijd ze, bijvoorbeeld met een mandoline, in dunne plakjes. Je kunt ze ook raspen. Je hoeft de appels niet te schillen, dat kan natuurlijk wel.
  • Meng de appel met suiker en kaneel en voeg de rozijnen toe. Roer alles goed door en laat even staan zodat de smaken goed intrekken.
  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Maak een vel bakpapier een beetje nat en verkreukel het. Bedek er daarna je springvorm mee.
  • Leg een wrap op de bodem van de springvorm en bestrijk deze met een eetlepel abrikozenjam. Daar bovenop komt een flinke schep van het appelmengsel. Verspreid goed over de hele wrap. Stapel zo door met steeds een wrap, lepel jam en het appelmengsel.
  • Snijd de laatste wrap in repen en bedek hiermee je taart kruislings, zoals je ook bij een gewone appeltaart zou doen. Besprenkel de bovenkant met wat water.
  • Schuif de taart voor 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Tips

Lekker met een bolletje vanille-ijs er naast.
Meer wrap recepten vind je natuurlijk ook hier. En als je trek hebt in een ander dessert, dan vind je hier ook volop inspiratie.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept