Trek in appeltaart, maar geen zin om deeg te maken? Dan gebruik je toch gewoon wraps? Super makkelijk en heel erg lekker!
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden appel taart wraps
Voorbereiding 10 minutenmin
Bereiding 5 minutenmin
Wachten, terwijl de oven het werk doet 25 minutenmin
Porties 8punten
Recept van Gabrielle
Benodigdheden
springvorm
oven
Ingrediënten
4appelsbijvoorbeeld rode goudreinetten
2eetlepelswitte basterdsuikerafhankelijk van hoe zoet de appels al zijn en hoe zoet je de taart wilt hebben
1eetlepelkaneel
1handjerozijneneventueel geweld in wat rum als je dat lekker vindt
5eetlepelsabrikozenjam
6grotewraps
Instructies
Was de appels en snijd ze, bijvoorbeeld met een mandoline, in dunne plakjes. Je kunt ze ook raspen. Je hoeft de appels niet te schillen, dat kan natuurlijk wel.
Meng de appel met suiker en kaneel en voeg de rozijnen toe. Roer alles goed door en laat even staan zodat de smaken goed intrekken.
Verwarm de oven voor op 180°.
Maak een vel bakpapier een beetje nat en verkreukel het. Bedek er daarna je springvorm mee.
Leg een wrap op de bodem van de springvorm en bestrijk deze met een eetlepel abrikozenjam. Daar bovenop komt een flinke schep van het appelmengsel. Verspreid goed over de hele wrap. Stapel zo door met steeds een wrap, lepel jam en het appelmengsel.
Snijd de laatste wrap in repen en bedek hiermee je taart kruislings, zoals je ook bij een gewone appeltaart zou doen. Besprenkel de bovenkant met wat water.
Schuif de taart voor 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Tips
Lekker met een bolletje vanille-ijs er naast.Meer wrap recepten vind je natuurlijk ook hier. En als je trek hebt in een ander dessert, dan vind je hier ook volop inspiratie.