Een heerlijk fris en romig dessert. Best machtig door de slagroom, dus zorg dat je nog een gaatje over hebt!
Mangomousse
Dit dessert is echt heerlijk. Deze hoeveelheid is voor vier flinke glazen of zes kleinere porties.
Porties 4 porties
Ingrediënten
- 2 mango ‘s
- 120 gram poedersuiker gezeefd
- 1 cm verse gember geraspt
- 1 limoen het sap
- 125 ml slagroom
Instructies
- Schil en snijd de mango’s. Houd een paar mooie schijfjes achter voor de garnering.
- Pureer het vruchtvlees met de poedersuiker, gember en limoensap tot saus. Houd opnieuw een beetje achter.
- Klop de slagroom stijf en spatel het mango mengsel erdoor . Verdeel over dessertglaasjes en laat opstijven in de koelkast. Garneer met slagroom, mango schijfjes en saus.
Tips
Je kunt natuurlijk ook, zoals op de foto, chocoladeschaafsel als garnering gebruiken. Dat maak je heel makkelijk met een chocoladereep en een dunschiller.
Heb je trek gekregen in mango, maar toch liever iets anders? We hebben volop inspiratie voor je.