Fris, gezond en heel gemakkelijk te maken, deze salade. Ook lekker als bijgerecht met aardappeltjes en een stukje vlees(vervanger) of vis.
Lunchsalade met zuurkool en wortel
Fris, gezond en licht verteerbaar! Een restje zuurkool en een wortel vormen de basis van deze heerlijke lunchsalade.
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 1 wortel
- 150 gram zuurkool (restje)
- 1 eetlepel crème fraîche (restje, veganistisch of vervang door sojakwark voor OMS proof)
- 1 eetlepel sesamzaad geroosterd
- 1 eetlepel soyasaus
- 1 eetlepel gefruite uitjes (weglaten bij OMS)
Instructies
- Rasp de wortel grof.
- Stop alle ingrediënten samen in een lunchbox, onderweg mengen ze al door elkaar en als je gaat eten roer je alles nog even door elkaar.
Tips
Wat doe je met de restjes van de ingrediënten? Hier vind je wat ideeën voor wortel, zuurkool en crème fraîche.