Weer eens wat anders dan een krentenbol bij het ontbijt of de brunch, deze kwarkbroodjes. En je maakt ze zelf in een half uurtje.
Kwarkbroodjes
Brood zelf maken is écht niet moeilijk. Deze kwarkbroodjes zijn een heerlijke vervanging voor een krentenbol en zijn met een half uurtje klaar.
Porties 6 broodjes
Benodigdheden
- oven
Ingrediënten
- 125 gram (magere) kwark met rode vruchten
- 1 eitje
- ½ eetlepel bakpoeder
- 125 gram bloem naar keuze (volkoren, spelt, maakt niet uit)
- 50 gram rozijnen
- 100 gram aardbeien in stukjes
- 25 gram blauwe bessen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°.
- Meng de kwark met het eitje en het bakpoeder en voeg een snufje zout toe.
- Voeg de bloem en de rozijnen toe en roer goed door tot alles is vermengd.
- Voeg de aardbeienstukjes en blauwe bessen toe.
- Bekleed de bakplaat met een vel pakpapier en maak hierop met behulp van twee lepels zes bolletjes van het deeg. Schuif voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Tips
Met de kwark en vruchten kun je natuurlijk variëren. Wat dacht je van blauwe bessen en perzik? Of appel en frambozen? Als jij het kunt verzinnen, kun je het maken.
Ben je op zoek naar een ander lekker broodje? We hebben er nog meer!