Zelf je eigen kruidenmix maken is ideaal! Je weet altijd wat er in zit en kunt ook smaken die je normaal te overheersend vindt, wat afzwakken door er minder van te gebruiken. Dus eerst maar eens een hele simpele: cajunkruiden. Lekker bij vlees en kip, maar zéker ook in je yoghurtdressing over de salade of als smaakmaker in je lunch wrap.
Cajunkruiden
Zelf kopen kan, zelf maken is makkelijk én lekker.
Porties 1 potje
Ingrediënten
- 2 eetlepels paprikapoeder
- 1 eetlepel gedroogde tijm
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 1 eetlepel gedroogde basilicum
- 1 eetlepel cajennepeper
- 1 eetlepel zwarte peper
- ½ eetlepel zout
Instructies
- Mix alle kruiden goed door elkaar en bewaar ze in een goed afgesloten potje.
Tips
Cajunkruiden maak je normaal gesproken met ook nog uien- en knoflookpoeder (van elk één eetlepel). Maar omdat ik deze kruidenmix ook wil kunnen toevoegen aan een lunchgerecht of als ik ’s avonds nog weg ga ;-), heb ik dit weggelaten. Je kunt het, afhankelijk van de situatie, altijd nog tijdens het koken toevoegen.