Cajunkruiden

Cajunkruiden

Zelf je eigen kruidenmix maken is ideaal! Je weet altijd wat er in zit en kunt ook smaken die je normaal te overheersend vindt, wat afzwakken door er minder van te gebruiken. Dus eerst maar eens een hele simpele: cajunkruiden. Lekker bij vlees en kip, maar zéker ook in je yoghurtdressing over de salade of als smaakmaker in je lunch wrap.

Cajunkruiden

Zelf kopen kan, zelf maken is makkelijk én lekker.
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden kruidenmix
Bereiding 2 minuten
Porties 1 potje
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum
  • 1 eetlepel cajennepeper
  • 1 eetlepel zwarte peper
  • ½ eetlepel zout

Instructies

  • Mix alle kruiden goed door elkaar en bewaar ze in een goed afgesloten potje.

Tips

Cajunkruiden maak je normaal gesproken met ook nog uien- en knoflookpoeder (van elk één eetlepel). Maar omdat ik deze kruidenmix ook wil kunnen toevoegen aan een lunchgerecht of als ik ’s avonds nog weg ga ;-), heb ik dit weggelaten. Je kunt het, afhankelijk van de situatie, altijd nog tijdens het koken toevoegen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept