Een echt top gerecht, maar nu ook makkelijk voor één persoon te maken. Comfort food to the max!
Jambalaya
Een heerlijk hartig gerecht uit het zuiden van de Verenigde Staten.
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 100 gram kipfilet in blokjes
- 1 kleine ui of sjalot gesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 50 gram chorizo in blokjes
- 1 paprika in blokjes
- 1 eetlepel cajunkruiden (zelfgemaakt)
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 100 gram rijst
- 2 kleine tomaatjes in blokjes
- 1 theelepel bouillonpoeder
- 1 verse abrikoos in stukjes
- 2 lente-uitjes in ringetjes
Instructies
- Bak de kipfiletblokjes in een scheutje olie gaar. Haal de kip uit de pan.
- Fruit de ui met de knoflook even aan. Voeg de chorizo, paprika en een eetlepel cajunkruiden toe. Bak ongeveer 5 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.
- Voeg de rijst, tomaatjes en de kipfilet toe. Schenk er kokend water bij tot alles net onder water staat en voeg het bouillonpoeder toe. Laat 20 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. Voeg eventueel tussentijds wat water toe als de rijst droog valt.
- Roer op het laatste moment de abrikoos er door en warm nog even mee. Bestrooi daarna met de lente-uitjes.
Tips
Deze hoeveelheid was voor mij genoeg voor één keer avondeten en een lunch. Voor de (koude) lunch heb ik er een schep Griekse yoghurt en een extra abrikoos aan toegevoegd. Als je één normale portie wilt, gebruik dan 75 gram rijst, 75 gram kipfilet en 40 gram chorizo. De groenten hou je natuurlijk zo.
De cajunkruiden maak je makkelijk zelf met dit recept. Zonder uienpoeder en knoflookpoeder, dus gezelschap-proof ;-).
Heb je ingrediënten over? Maak dan eens iets anders met kip, chorizo of rijst.