Weinig voorbereidingstijd, even in de oven en je hebt een heerlijke complete maaltijd.
Aardappeltje-eitje
Gevulde aardappel uit de oven
Porties 1 portie
Benodigdheden
- magnetron
- oven
Ingrediënten
- 1 flinke aardappel
- ½ bakje gerookte spekblokjes
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- ¼ habanero peper fijngesneden
- 1 eitje
- 1 handje geraspte kaas
- 1 bosuitje fijngesneden
- 5 kleine tomaatjes (of één grote)
Instructies
- Boen de aardappel schoon en prik 'm rondom in. Leg de aardappel op een magnetronbestendig bord en pof 'm. Bij 700W duurt dat ongeveer 2x 5 minuten, tussendoor keren (pas op, heet!)
- Bak de spekjes samen met de knoflook en peper en verwarm de oven voor op 180°.
- Snijd voorzichtig een kapje van de gepofte aardappel en hol 'm een beetje uit. Tik hierin je eitje. Bestrooi met de spekjes, geraspte kaas en ⅔ van de bosui. Zet ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Maak intussen de tomatensalade door de tomaatjes in partjes te snijden, deze met witte wijnazijn en een beetje peper te bestrooien. Strooi hier de rest van de bosui over.