Aardappeltje-eitje

Aardappeltje-eitje

Weinig voorbereidingstijd, even in de oven en je hebt een heerlijke complete maaltijd.

Aardappeltje-eitje

Gevulde aardappel uit de oven
Moeilijkheid niet moeilijk
Afwas normaal
Trefwoorden aardappel eitje hoofdgerecht oven spekjes
Voorbereiding 2 minuten
Bereiding 45 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Benodigdheden

  • magnetron
  • oven

Ingrediënten

  • 1 flinke aardappel
  • ½ bakje gerookte spekblokjes
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • ¼ habanero peper fijngesneden
  • 1 eitje
  • 1 handje geraspte kaas
  • 1 bosuitje fijngesneden
  • 5 kleine tomaatjes (of één grote)

Instructies

  • Boen de aardappel schoon en prik 'm rondom in. Leg de aardappel op een magnetronbestendig bord en pof 'm. Bij 700W duurt dat ongeveer 2x 5 minuten, tussendoor keren (pas op, heet!)
  • Bak de spekjes samen met de knoflook en peper en verwarm de oven voor op 180°.
  • Snijd voorzichtig een kapje van de gepofte aardappel en hol 'm een beetje uit. Tik hierin je eitje. Bestrooi met de spekjes, geraspte kaas en ⅔ van de bosui. Zet ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Maak intussen de tomatensalade door de tomaatjes in partjes te snijden, deze met witte wijnazijn en een beetje peper te bestrooien. Strooi hier de rest van de bosui over.

Tips

Je kunt er natuurlijk ook andere groenten bij eten, bijvoorbeeld een lekkere groene salade.
Ingrediënten over? Je vindt op de site meer recepten met spekjes, aardappel, habanero en tomaat.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept