Een heerlijk bijgerecht van verschillende soorten bonen. Kook er wat rijst bij en je hebt gelijk een volledige maaltijd.
Groene bonenmix
Een heerlijk bijgerecht. Met wat rijst erbij kun je er ook een volledige maaltijd van maken.
Porties 2 porties
Ingrediënten
- 100 gram haricots verts
- 100 gram sugar snaps
- 100 gram edamame boontjes vriezer
- 30 gram pijnboompitjes geroosterd
- 1 sinaasappel
- verse bieslook
- olijfolie extra vierge (belangrijk voor OMS proof!)
Instructies
- Blancheer de haricots verts en de sugar snaps 5 minuten in gezouten water.
- Voeg de laatste 2 minuten ook de edamame boontjes toe. Giet af en spoel met koud water, zodat alle boontjes lekker knapperig blijven.
- Maak een dressing van de geraspte sinaasappel schil, het sinaasappelsap, de olijfolie en bieslook. Breng op smaak met peper uit de molen en meng met het bonen mengsel.
Tips
Daar krijg je trek van toch? Die edamame boontjes kunnen trouwens door nog veel meer lekkere gerechten.