Nog steeds lekker bij de borrel, een gevuld eitje. En ze zijn op zó veel verschillende manieren te maken. Hier zijn drie varianten.
Klassiek gevuld eitje
Ken je ze nog? In de jaren tachtig waren ze áltijd onderdeel van de borrelhapjes. Naast het blokje kaas (met augurk of ananas op een prikker), het plakje leverworst en het cervelaatrolletje (met augurk). Iedereen had weer een eigen recept, dit is het recept van Gabrielle's schoonzus.
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 1 eitje
- 1 eetlepel slasaus
- 1 theelepel ketchup
- ¼ theelepel peper
- ¼ theelepel paprikapoeder
Instructies
- Kook je eitje in tien minuten hard en laat goed schrikken in koud water, zodat je het kunt pellen.
- Pel je eitje en snijd het overlangs doormidden.
- Prak de dooier met de slasaus, ketchup, peper en paprikapoeder fijn en vul de eierhelften hier weer mee. Bestrooi met een klein beetje paprikapoeder.
Tips
Dit recept is voor één eitje. Maar natuurlijk maak je er meestal meer :-). Voor een feestje kun je de eitjes van tevoren al koken en de vulling maken en tot gebruik in de koelkast bewaren. Wacht wel met het vullen tot vlak vóór het serveren.
Je kunt ook de keukenmachine gebruiken voor de vulling, dan wordt deze wat gladder. In combinatie met een spuitzak voor het vullen heel chique!
Gevuld eitje met makreel
Ken je ze nog? In de jaren tachtig waren ze áltijd onderdeel van de borrelhapjes. Naast het blokje kaas (met augurk of ananas op een prikker), het plakje leverworst en het cervelaatrolletje (met augurk). Iedereen had weer een eigen recept, dit is Annemiek's familierecept.
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 1 eitje
- 1 eetlepel slasaus
- ½ augurk heel fijn gesneden
- 1 zilveruitje heel fijn gesneden
- ½ eetlepel makreel uit blik
Instructies
- Kook je eitje in tien minuten hard en laat goed schrikken in koud water, zodat je het kunt pellen.
- Pel je eitje en snijd het overlangs doormidden.
- Prak de dooier met de slasaus, fijngesneden augurk en zilveruitje en de makreel fijn en vul de eierhelften hier weer mee. Garneer met een plakje augurk.
Tips
Dit recept is voor één eitje. Maar natuurlijk maak je er meestal meer :-). Voor een feestje kun je de eitjes van tevoren al koken en de vulling maken en tot gebruik in de koelkast bewaren. Wacht wel met het vullen tot vlak vóór het serveren.
Je kunt ook de keukenmachine gebruiken voor de vulling, dan wordt deze wat gladder. In combinatie met een spuitzak voor het vullen heel chique!
Gevuld eitje met ansjovis en kappertjes
Ken je ze nog? In de jaren tachtig waren ze áltijd onderdeel van de borrelhapjes. Naast het blokje kaas (met augurk of ananas op een prikker), het plakje leverworst en het cervelaatrolletje (met augurk). Iedereen had weer een eigen recept.
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 1 eitje
- 1 eetlepel slasaus
- 1 theelepel ketchup
- 1 ansjovis (uit een potje) heel fijn gesneden
- 3 kappertjes heel fijn gesneden
Instructies
- Kook je eitje in tien minuten hard en laat goed schrikken in koud water, zodat je het kunt pellen.
- Pel je eitje en snijd het overlangs doormidden.
- Prak de dooier met de slasaus, ketchup en fijngesneden ansjovis en kappertjes fijn en vul hier de eierhelften weer mee. Garneer met een paar kappertjes.
Tips
Dit recept is voor één eitje. Maar natuurlijk maak je er meestal meer :-). Voor een feestje kun je de eitjes van tevoren al koken en de vulling maken en tot gebruik in de koelkast bewaren. Wacht wel met het vullen tot vlak vóór het serveren.
Je kunt ook de keukenmachine gebruiken voor de vulling, dan wordt deze wat gladder. In combinatie met een spuitzak voor het vullen heel chique!