Gebakken hutspot

Gebakken hutspot

Gebakken hutspot

Ik hou er van om soms de dingen nét even anders dan anders te doen. En als je dan vastkokende aardappelen in huis hebt, in plaats van kruimige, dan kun je dus het beste de hele stamppot maar anders aanpakken ;-).
Moeilijkheid goed te doen
Afwas heel weinig
Trefwoorden aardappel anders dan anders hutspot rookworst ui winterpeen
Bereiding 25 minuten
Porties 1 portie
Calorieën 680kcal
Recept van Annemiek

Ingrediënten

  • 200 gram vastkokende aardappelen voorgekookt en in blokjes
  • 200 gram winterpeen voorgekookt en in blokjes
  • 1 ui grof gesnipperd
  • 100 gram magere rookworst in blokjes
  • zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel sour cream
  • 1 theelepel mosterd

Instructies

  • Begin met het bakken van de aardappelen, in een ruime pan. Als ze een beetje beginnen te kleuren, voeg je de winterpeen toe. Wanneer die ook gaan kleuren, voeg dan de ui toe. Wanneer die glazig zijn, mag de rookworst er nog even bij. Die hoeft niet te kleuren, alleen warm te worden. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Tussen het bakken door heb je even tijd om een lekker sausje erbij te maken. Gewoon, een eetlepel sour cream mengen met een theelepel mosterd. Fris én pittig!

Tips

Heb je trek in iets anders met aardappelen? Kan! En we hebben ook recepten voor (andere) stamppot op de site staan.

Nutrition

Calories: 680kcal

One Reply to “Gebakken hutspot”

  1. Heerlijk gegeten vanavond van de gebakken hutspot. Het sausje maakte het helemaal af. In plaats van zout heb ik een beetje maggi gebruikt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept