Citroenkip

Citroenkip

Een lekker fris gerecht, dat ook in de herfst prima smaakt. Eet er aardappels, pasta of rijst bij en een groene salade en je maaltijd is compleet.

Citroenkip

Lekker fris en gemakkelijk uit de oven.
Moeilijkheid eitje
Afwas geen
Trefwoorden citroen kip
Voorbereiding 5 minuten
Wachttijd terwijl de oven het werk doet 40 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Benodigdheden

  • oven

Ingrediënten

  • 1 kippenpoot of een kipfiletje
  • 2 theelepels zwarte peper
  • ¼ theelepel zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 citroen schoongeboend

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°.
  • Meng zout en peper en wrijf de kip hier rondom mee in. Wrijf daarna de kip in met olijfolie en leg deze in een ovenschaal.
  • Snijd dunne plakjes van de citroen tot de helft, pers de andere helft uit over de kip. Verdeel de citroenplakjes over de kip, ook aan de onderkant en liefst ook onder het vel.
  • Schuif voor 40minuten in de voorverwarmde oven.

Tips

Liever kipfilet? Dat kan, maar let op dat de kip dan niet te droog wordt in de oven. Dek hiertoe na 20 minuten de schaal af met aluminiumfolie.
Lekker met gebakken aardappeltjes en een groene salade.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept