Echte risotto, zó lekker. De basis voor heel veel Italiaans getinte maaltijden en hoewel de Italianen het meestal als Primo eten, is het voor ons vaak gelijk het hoofdgerecht.
Champignonrisotto
Misschien wel de meest gemaakte risotto en niet voor niets!
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 1 bouillonblokje
- 1 sjalot fijngesneden
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 80 gram risottorijst
- 200 gram gemengde paddenstoelen in stukken
- 20 gram Parmezaanse kaas geraspt
Instructies
- Maak bouillon door het bouillonblokje op te lossen in 300ml kokend water (uit de waterkoker).
- Fruit de ui en knoflook in een beetje olie tot ze glazig zien. Voeg de rijst toe en bak deze 1 minuut mee.
- Giet ongeveer ⅓ van de bouillon op de rijst en breng dit zachtjes aan de kook. Voeg in scheuten steeds nieuwe bouillon toe als de vorige hoeveelheid is opgenomen door de rijst.
- Bak intussen in een andere pan de paddenstoelen totdat ze bruin en gaar zijn.
- Als alle bouillon op is, haal je de pan van de warmtebron. Roer de kaas er door en breng op smaak met zwarte peper. Roer als laatste de gebakken paddenstoelen door de risotto.
Tips
Liever een andere risotto variant? Of iets anders met champignons?