Thuis lunchen of toch buiten de deur? Maakt niet uit, deze omelet smaakt overal lekker.
Champignon omelet
Warm of koud, dit omeletje is altijd lekker
Porties 1 portie
Benodigdheden
Ingrediënten
- 2 eitjes
- 100 gram gemengde paddenstoelen bijvoorbeeld champignons, kastanje champignons, shi-take, oesterzwammen, in stukken
- 50 gram sla naar keuze
Instructies
- Klop de eitjes los met je favoriete kruiden, eventueel met een scheutje melk. Bak er in wat olie of boter een mooi dun omeletje van. Voor het draaien kun je je omeletje eerst op een stuk (aluminium)folie laten glijden en daarna omgekeerd in de pan terugleggen.
- Als de omelet klaar is, mag hij uit de pan. Voeg indien nodig wat extra olie of boter toe en bak hierin de paddenstoelen mooi bruin.
- Beleg je omeletje vast met de sla en verdeel hierover de paddenstoelen als ze klaar zijn. Rol de omelet voorzichtig op. Wil je 'm (als lunch) meenemen, verpak dan strak in folie. Lekker met een schep Griekse yoghurt of een paar getoaste boterhammen met boter.
Tips
Lekker, zo’n omeletje? Natuurlijk hebben we meer varianten. En je kunt ook veel meer maken met champignons of een eitje.