Blijft lekker, ceasar salade. En met wat toevoegingen maak je er gelijk een maaltijd van.
Ceasar maaltijdsalade
De klassieker als hoofdgerecht? Natuurlijk kan dat!
Porties 1 portie
Benodigdheden
- oven
Ingrediënten
- 1 grote aardappel geschild, in blokjes
- 1 eitje
- 1 boterham (mag oud zijn) in blokjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teentje knoflook geperst of heel fijn gesneden
- 2 plakken bacon
- 6-8 bladeren romaine sla
- 1 eetlepel mayonaise
- ½ theelepel mosterd
- 1 ansjovisfilet fijngesneden
- 5 druppels tabasco
- 25 gram Parmezaanse kaas geschaafd
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Kook de aardappels in ruim water met een beetje zout in circa 20 minuten gaar. Kook je eitje in circa 8 minuten bijna hard.
- Meng de broodblokjes met de olijfolie en knoflook. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en leg de plakken bacon er naast. Schuif voor ongeveer 25 minuten in de oven tot brood én bacon lekker knapperig zijn.
- Scheur de gewassen sla in stukken en doe ze in een schaal.
- Maak de dressing door mayonaise, mosterd, ansjovis en tabasco goed met elkaar te mengen.
- Pel je eitje en snijd in parten. Meng de sla met de gekookte aardappelen en bestrooi met croutons, baconkruimels en Parmezaan schaafsel. Voeg de dressing toe en je eitje.
Tips
En wat doe je met de ingrediënten waar je iets van over hebt? Nou, dit bijvoorbeeld: met aardappel, eitje, bacon, ansjovis, Parmezaanse kaas of Romaine sla.