Kookbloopers – deel 1

Kookbloopers

Tja. Er gaat wel eens wat mis. En bij mij ook best regelmatig, dus welkom bij de kookbloopers – deel 1. Hoe veel delen zouden er komen?

Even googlen – of niet

Een aantal jaren geleden dacht ik wel even spaghetti carbonara zonder recept te maken. Hoe moeilijk kon het zijn? Spaghetti, spekjes, roomsausje ofzo. Moet lukken. Dit was overigens in een tijd dat ‘even googlen’ nog niet aan de basis van het antwoord op elke vraag stond.

Dus ik ging aan de slag. Spaghetti koken, spekjes bakken. Roomsausje. Ehm… bloem, boter, beetje citroensap voor de frisheid, zou het wat worden? Een ei toevoegen kwam niet eens in me op!

Naar de bouwmarkt?

Optimistisch als altijd dacht ik dat het wel goed zou komen als ik alles door elkaar zou mengen. Dat ik daar bijna technisch gereedschap voor nodig had, mocht de pret niet drukken. Mijn toenmalige lief trapte feilloos in mijn optimisme en ging proeven…

Serieus. Het was dat de bouwmarkt en woonwinkels al dicht waren, want als ik een rol behang in de buurt had gehad, kon ik zo aan de slag. Hoe was het ook weer? Behang, plak je met het gele pakje… of met mijn carbonara saus.

Even wachten …

Googlen deed het toen dus nog niet zo, maar de pizzeria had wel telefoon. En ik ook. Dus drie kwartier later zaten lief en ik aan een verse – en lekkere! – pizza.

Inmiddels weet ik natuurlijk hoe je spaghetti carbonara maakt. Of die heerlijke variant met avocado. Eet smakelijk en blijf experimenteren!

Liefs, Gabrielle X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *