Broodje broccolispread

Broodje broccolispread

Broodje broccolispread

Wat dit een echt superlekker recept maakt, is zonder twijfel de broccolispread. Als je dat eenmaal geproefd hebt, ga je het gegarandeerd vaker maken!! Je kunt het namelijk nog prima een paar dagen gebruiken op een boterham of cracker tijdens de lunch. Als je dat van plan bent, is het wel verstandig niet té royaal met de knoflook te zijn… 😉
Moeilijkheid goed te doen
Afwas normaal
Trefwoorden broccoli brood eitje omelet vegetarisch wortel
Bereiding 20 minuten
Porties 1 portie
Calorieën 570kcal
Recept van Annemiek

Ingrediënten

  • 1 klein stronkje broccoli in roosjes en de stronk in stukjes
  • 1 eetlepel roomkaas (light)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel bieslook
  • 150 gram worteltjes geschrapt en in schijfjes
  • 1 paprika in stukjes
  • 1 eitje
  • 1 scheutje melk
  • 2 meergranen boterhammen

Instructies

  • Kook de broccoli even kort in een pannetje water, ongeveer 5 minuten. Dan afgieten en goed uit laten lekken.
    Doe de broccoli in de keukenmachine, samen met de roomkaas, knoflook, bieslook en naar smaak een beetje peper en zout. Draai dit tot een lekkere fijne spread.
  • Bak de worteltjes in wat boter op hoog vuur. Regelmatig omscheppen. Voeg na 5 minuten de paprika hier aan toe, en bak het samen nog 5 minuten.
  • Bak ondertussen in een andere, kleine koekenpan, een simpel maar lekker omeletje.
  • Nu hoef je deze lekkere en goed vullende maaltijd alleen nog maar samen te stellen. De twee boterhammen onderop, lekker dik besmeerd met de broccolispread. Daarop de worteltjes met de paprika, en het afmaken met het omeletje.

Tips

Toch trek in iets anders met broccoli? Of liever iets heel anders voor de lunch? Ideeën genoeg.

Nutrition

Calories: 570kcal

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept