Breekbrood met 3 soepjes
Perfect voor een avondje gezelligheid! En helemaal voor als je de indruk wilt achterlaten dat je er heel lang voor in de keuken hebt gestaan… Want 3 soepjes, dat ís me toch een werk! Nou, vooruit, dat is niet helemaal waar. Maar de variatie maakt het wel heel lekker!
Porties 2 porties
Calorieën 600kcal
Benodigdheden
- staafmixer
- 3 pannetjes
Ingrediënten
- 2 uien gesnipperd
- 3 theelepels kruiden naar keuze
- 1 kleine courgette in stukken
- 3 tomaten in stukken
- 200 gram geschrapte worteltjes in stukken
- 3 bouillonblokjes
- 1 breekbrood om af te bakken
Instructies
- Verwarm de oven voor, op de temperatuur die aangegeven staat op de verpakking van het breekbrood.
- Verdeel de 2 gesnipperde uien over de 3 pannetjes en fruit de ui. Voeg naar smaak per pannetje een theelepel kruiden toe. Ik heb bij de tomatensoep paprikapoeder gebruikt, voor de wortelsoep curry madras en voor de courgettesoep versgemalen peper.
- Voeg de groenten toe aan de pannetjes en bak ze even kort mee. Daarna water erbij doen, tot de groenten net onder staan. Voeg per pannetje een bouillonblokje toe en breng alles aan de kook. Wanneer het kookt, laat je de soepjes 15 minuten op middelhoog vuur pruttelen.
- Bak ondertussen het breekbrood af, en maak een lekkere kruidenboter (bijvoorbeeld volgens het recept op onze site!).
- Na 15 minuten iedere soep even goed pureren met de staafmixer en daarna verdelen over een aantal theeglazen. Leuk presenteren op een plank, met het brood in het midden en genieten maar!
Nutrition
Calories: 600kcal