Het broodje zat al in het broodrooster toen ik op dit ideetje kwam. Ik had alleen gewone mayonaise en ketchup in huis, maar een volgende keer ga ik zeker met een speciaal sausje aan de slag. Voor nu de basis van de Big M-egg.
Big M-egg
Waarom zou een burger altijd met vlees gemaakt moeten worden? Deze keer had ik trek in een gekookt eitje. En daar was 'ie: de Big M-egg. Hier onder staat hoe ik 'm maakte, maar leef je uit met toppings, sausjes en wat je maar in huis hebt!
Porties 1 portie
Benodigdheden
- broodrooster
Ingrediënten
- 2 eitjes
- 1 broodje overlangs in drie 'plakjes' gesneden
- 1 eetlepel mayonaise of Griekse yoghurt
- 1 handje sla naar keuze, ik gebruikte rucola
- 4 plakjes augurk
- 1 kleine tomaat in plakken, of gebruik snoeptomaatjes in plakjes
- 1 eetlepel ketchup
- 1 eetlepel jalapeno pepers uit een pot, optioneel
Instructies
- Doe de eitjes in koud water met een flinke hoeveelheid zout. Breng het water aan de kook en kook de eitjes zes minuten, dan is de dooier gestold maar donkergeel.
- Rooster de broodplakjes in het broodrooster.
- Besmeer de bodem van je broodje met mayonaise en leg daarop een beetje sla. Leg daarop plakjes augurk en daarop een eitje, in plakjes gesneden. Besmeer één kant van het midden van je broodje met ketchup en leg deze op de stapel. Besmeer de andere kant met mayonaise en ga verder met stapelen: beetje sla, tomaat, het andere eitje, augurk, pepers en weer ketchup op de binnenkant van het kapje.
- Succes met opeten ;-)!
Tips
Natuurlijk kun je je eitje ook bakken. En niet vegetarisch? Dan is een plakje gebakken ontbijtspek natuurlijk ook top er tussen. Maar ook kaas, komkommer, avocado, een uitje, alles kan. Mijn volgende Big M-egg ziet er in ieder geval weer anders uit dan deze :-).
Meer voor de lunch? Kijk dan verder op de website.