Basic zelfgemaakte pizza
Zelfgemaakte pizza met een snelle bodem is al erg lekker, maar als je even geduld hebt, kun je een nóg lekkerdere pizza maken. Ongeveer net zo moeilijk (totaal NIET moeilijk dus), maar je moet het deeg alleen even laten rijzen. Eenvoudig belegje erop, kwartiertje in de oven, en klaar.
Porties 1 portie
Calorieën 700kcal
Benodigdheden
- oven
Ingrediënten
- 100 gram bloem
- 3 gram droge gist dat is ongeveer een halve theelepel
- 1 eetlepel olijfolie
- 60 ml water
- 1 eetlepel roomkaas
- 100 gram zalmfilet in reepjes
- 1 bakje Italiaanse rauwkost met mozzarella
Instructies
- Meng de bloem met de gist, voeg de olijfolie toe en daarna scheutje voor scheutje het water. Laat de mixer een paar minuten zijn werk doen, voeg dan wat zout toe en kneed het deeg even goed met de hand.Leg het deeg in een kom (klein beetje met olie besmeren eerst) en leg een een schone theedoek overheen. Maar de theedoek een beetje vochtig. Laat het deeg vervolgens een uur of 2 staan, om een lekker warme plek.
- Verwarm de oven voor op 220°. Leg een bakpapiertje op de bakplaat. Rol het deeg voorzichtig uit met een deegroller, en leg het daarna op het bakpapier. Besmeer het deeg met de roomkaas, verdeel de zalm daarover en maak het af met de rauwkost. Schuif de pizza een kwartier in het midden van de voorverwarmde oven.
Tips
Volop inspiratie voor pizza vind je ook hier op de website.
Nutrition
Calories: 700kcal