Bananenbrood minicupcakes

Bananenbrood minicupcakes

Lekker, zelf bananenbrood bakken! En in deze cupcakevariant zijn ze heerlijk als onderdeel van een high tea, brunch of gewoon bij de koffie.

Bananenbrood minicupcakes

Omdat het lekker is, gewoon voor jezelf. Maar je kunt deze minimuffins natuurlijk ook maken voor bezoek. Of als toetje. Ze zijn in ieder geval makkelijk te maken, de oven doet het meeste werk.
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden banaan bloem eitje vegetarisch
Voorbereiding 2 minuten
Bereiding 3 minuten
In de oven 30 minuten
Porties 5 minicupcakes
Recept van Gabrielle

Benodigdheden

  • oven
  • keukenmachine (is handig, maar niet noodzakelijk)

Ingrediënten

  • 1 banaan in stukjes
  • 1 eitje
  • 50 gram kokosmeel
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 5 eetlepels water

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170°.
  • Voeg alle ingrediënten samen in een beker van de Nutribullet of in een kom. Als het deeg te kruimelig is, voeg dan nog wat water toe. Als je bloem gebruikt hoef je geen water toe te voegen.
  • Mix alles tot een glad beslag en verdeel dit over vijf minimuffin vormpjes. Voeg eventueel nog vulling toe. Op de foto's staat naturel, met muesli, double chocolate, chocolate chip, ruby pink.
  • Zet de muffins ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Tips

Probeer eens BBBB minicupcakes: bosbessen bananenbrood minicupcakes. Voeg hiervoor een paar bosbessen aan elke muffin toe. En als je ’t helemaal gek wilt doen, roer je er (met een saté prikker) een paar druppels blauwe kleurstof door.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept