Herfstweer is risottoweer! En deze is helemaal vegan, dus daar wordt je op meerdere manieren warm van binnen van.
Avocado risotto
Romig en hartig, en ook nog een veganistisch. Dat is pas een comfort food gerecht!
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 1 sjalotje fijn gesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 80 gram risottorijst
- 300 ml bouillon van een eetlepel bouillonpoeder
- 1 kleine avocado
- 1 eetlepel limoensap
- 2 takjes verse basilicum fijn gesneden
- 1 eetlepel pijnboompitten
Instructies
- Verhit wat water in een koekenpan en fruit hierin het sjalotje en de knoflook. Voeg, als de uitjes glazig zien, de rijst toe en vermeng deze met de uitjes en knoflook tot de rijstkorrels ook glazig zien.
- Voeg de helft van de bouillon toe en breng het aan de kook. Zet de warmtebron daarna laag, zodat de bouillon nog net aan kookt. Als al het vocht is opgenomen voeg je steeds in scheuten nieuwe bouillon toe, die ook weer wordt opgenomen.
- Schil de avocado, verwijder de pit en prak het vruchtvlees fijn. Voeg wat limoensap toe en vermeng alles goed. Het mag nog een beetje chunky zijn.
- Als al het vocht is opgenomen door de risotto, schakel de warmtebron uit en voeg de avocado toe en roer goed door. Voeg daarna ook de basilicum toe en de pijnboompitten. Bestrooi nog met wat zwarte peper naar smaak.