Avocado risotto

Avocado risotto

Herfstweer is risottoweer! En deze is helemaal vegan, dus daar wordt je op meerdere manieren warm van binnen van.

Avocado risotto

Romig en hartig, en ook nog een veganistisch. Dat is pas een comfort food gerecht!
Moeilijkheid niet moeilijk
Afwas weinig
Trefwoorden avocado hoofdgerecht Italiaans pasta vegetarisch
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 30 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 1 sjalotje fijn gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 80 gram risottorijst
  • 300 ml bouillon van een eetlepel bouillonpoeder
  • 1 kleine avocado
  • 1 eetlepel limoensap
  • 2 takjes verse basilicum fijn gesneden
  • 1 eetlepel pijnboompitten

Instructies

  • Verhit wat water in een koekenpan en fruit hierin het sjalotje en de knoflook. Voeg, als de uitjes glazig zien, de rijst toe en vermeng deze met de uitjes en knoflook tot de rijstkorrels ook glazig zien.
  • Voeg de helft van de bouillon toe en breng het aan de kook. Zet de warmtebron daarna laag, zodat de bouillon nog net aan kookt. Als al het vocht is opgenomen voeg je steeds in scheuten nieuwe bouillon toe, die ook weer wordt opgenomen.
  • Schil de avocado, verwijder de pit en prak het vruchtvlees fijn. Voeg wat limoensap toe en vermeng alles goed. Het mag nog een beetje chunky zijn.
  • Als al het vocht is opgenomen door de risotto, schakel de warmtebron uit en voeg de avocado toe en roer goed door. Voeg daarna ook de basilicum toe en de pijnboompitten. Bestrooi nog met wat zwarte peper naar smaak.

Tips

Het kan natuurlijk ook dat je trek hebt in een andere risotto. Gewoon klikken en je vindt ideeën. En voor de rest van de avocado’s uit het netje is er ook inspiratie genoeg.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept