Aubergineballetjes

Aubergineballetjes

Aubergineballetjes

Dit recept is vegetarisch en bovenal erg lekker! Het kost wel even wat tijd, maar dat is zeker de moeite waard.
Moeilijkheid goed te doen
Afwas normaal
Trefwoorden aubergine bloem eitje parmezaan vegetarisch
Bereiding 1 uur
Porties 1 portie
Calorieën 265kcal
Recept van Annemiek

Ingrediënten

  • 1 aubergine (groot)
  • 15 gram Parmezaanse kaas
  • 15 gram bloem
  • 20 gram paneermeel
  • 1 eitje

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°. Snijd de aubergine in kwarten en leg ze met de schil naar beneden op de bakplaat (met bakpapier erop). Bestrooi met een beetje zout. Bak de aubergine 40 minuten.
  • Rasp de parmezaanse kaas boven een kom. Voeg hier de bloem en de paneermeel aan toe, en kruiden naar keuze. Ras el hanout, of kerrie, is erg lekker bij aubergine. Maar gewoon een beetje zout, peper en knoflook kan natuurlijk ook.
  • Trek de schil van de aubergines en voeg ook het vruchtvlees toe aan de kom. Daarna mag het eitje erbij. Meng alles goed door elkaar. Voeg een beetje bloem en/of paneermeel toe als het mengel te nat is.
  • Maak kleine balletjes van het mengsel, en bak ze rondom bruin in de pan.

Tips

Erg lekker met (verse) pasta en tomatensaus!
Misschien zoek nog andere ideeën. Met aubergine bijvoorbeeld. Of Parmezaanse kaas.

Nutrition

Calories: 265kcal

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept