Eenvoudig lekkere ovenloempia’s

Eenvoudig lekkere ovenloempia's

Eenvoudig lekkere ovenloempia’s

Een lekker loempiaatje, die maak je natuurlijk gewoon zelf. Veel werk? Nee, écht niet! Je moet er alleen op tijd aan denken het filodeeg uit de vriezer te leggen… Maar verder: een eitje 😉
Moeilijkheid goed te doen
Afwas heel weinig
Trefwoorden bietjes eitje filodeeg kip wortel
Voorbereiding 1 uur 30 minuten
Bereiding 15 minuten
Porties 1 portie
Calorieën 590kcal
Recept van Annemiek

Benodigdheden

  • oven

Ingrediënten

  • 5 plakjes filodeeg
  • 150 gram wortel julienne
  • 150 gram biet julienne
  • 100 gram kipreepjes
  • 1 eitje
  • kruiden, zoals bijvoorbeeld curry madras naar smaak

Instructies

  • Leg op tijd het filodeeg buiten de vriezer, in een vochtige theedoek. Ongeveer anderhalf uur van te voren. Verwarm daarna de oven voor op 180°.
  • Meng in een kom de wortel, biet, kip en het eitje. Voeg er naar smaak kruiden aan toe. Ik heb gekozen voor curry madras, maar andere kruiden uit je keukenkastje kunnen ook gewoon natuurlijk.
  • Vouw het filodeeg voorzichtig open en leg één plakje apart op het aanrecht. Leg hier een flinke schep vulling op, druk de vulling aan en vouw en rol de loempia (eerst de zijkanten naar binnen vouwen, en dan rollen maar). Leg de loempia met de sluitkant onderop op een bakplaat met bakpapiertje. Herhaal dit nog 4x.
  • Bestrijk de loempia's nog met een beetje olie en bak ze vervolgens ongeveer 15 minuten in de oven, tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Tips

Heb je nog een beetje vulling over? Niet weggooien! In de koelkast bewaren, morgen een extra eitje erdoor en er een lekkere goedgevulde omelet van maken.
Meer ideeën met filodeeg vind je natuurlijk ook hier.

Nutrition

Calories: 590kcal

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept