Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Gevuld broodje uit de oven

Gevuld broodje uit de oven - resultaat

Uitgebreid brunchen in je eentje? Waarom niet! Verwen jezelf met lekkere gevulde broodjes zoals deze. Natuurlijk ook heel geschikt als lunch voor de thuiswerkers.

Gevuld broodje uit de oven

Een variant op het broodje eitje uit de oven, ook voor vegetariërs en veganisten (als je een vega afbakbroodje gebruikt). Heerlijk bij de brunch!
Moeilijkheid eitje
Afwas normaal
Trefwoorden brunch lunch oven veganistisch vegetarisch
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 25 minuten
Porties portie
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 1 afbakbroodje bijvoorbeeld een briochebroodje
  • 1 klein teentje knoflook fijngesneden
  • 2 normale champignons of één grote, in reepjes
  • ½ zoete paprika in blokjes
  • 1 handje geraspte kaas (veganistisch)
  • gedroogde kruiden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de knoflook, champignons en paprika snel (bijna) gaar.
  • Snijd een kapje van je broodje en hol het uit. Leg het broodje en kapje op een met bakpapier beklede bakplaat of ovenschaal. Tip: bak het broodkruim gewoon lekker mee in de oven, dat zijn de croutons voor je eerstvolgende salade.
  • Schep het groentenmengsel in het uitgeholde broodje.
  • Bestrooi met de gedroogde kruiden, peper en zout naar smaak en de geraspte kaas.
  • Schuif het geheel voor 8-10 minuten in de hete oven tot de broodjes gaar zijn. Gebruik hiervoor de tijd die op de verpakking staat.

Tips

Variëren? Je kunt de binnenkant van de broodjes ook eerst insmeren met roomkaas. Met de kruiden kun je alle kanten op: van Italiaans tot pittig met cayennepeper of chili flakes. Minder (of geen) kaas maakt het minder zwaar en je kunt natuurlijk een ander groentenmengsel gebruiken. Of probeer deze variant met een eitje eens!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept