Uitgebreid brunchen in je eentje? Waarom niet! Verwen jezelf met lekkere gevulde broodjes zoals deze. Natuurlijk ook heel geschikt als lunch voor de thuiswerkers.
Gevuld broodje uit de oven
Een variant op het broodje eitje uit de oven, ook voor vegetariërs en veganisten (als je een vega afbakbroodje gebruikt). Heerlijk bij de brunch!
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 1 afbakbroodje bijvoorbeeld een briochebroodje
- 1 klein teentje knoflook fijngesneden
- 2 normale champignons of één grote, in reepjes
- ½ zoete paprika in blokjes
- 1 handje geraspte kaas (veganistisch)
- gedroogde kruiden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°.
- Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de knoflook, champignons en paprika snel (bijna) gaar.
- Snijd een kapje van je broodje en hol het uit. Leg het broodje en kapje op een met bakpapier beklede bakplaat of ovenschaal. Tip: bak het broodkruim gewoon lekker mee in de oven, dat zijn de croutons voor je eerstvolgende salade.
- Schep het groentenmengsel in het uitgeholde broodje.
- Bestrooi met de gedroogde kruiden, peper en zout naar smaak en de geraspte kaas.
- Schuif het geheel voor 8-10 minuten in de hete oven tot de broodjes gaar zijn. Gebruik hiervoor de tijd die op de verpakking staat.
Tips
Variëren? Je kunt de binnenkant van de broodjes ook eerst insmeren met roomkaas. Met de kruiden kun je alle kanten op: van Italiaans tot pittig met cayennepeper of chili flakes. Minder (of geen) kaas maakt het minder zwaar en je kunt natuurlijk een ander groentenmengsel gebruiken. Of probeer deze variant met een eitje eens!