Als je zin hebt om eens lekker uit te pakken, maak dan deze quiche eens. Lijkt heel moeilijk, maar dat is het echt niet. En zoals altijd met een quiche: weinig afwas!
Zuurkoolquiche met zalm en sinaasappel
Ziet er chique uit, maar is eigenlijk heel eenvoudig om te maken. En een heerlijke combinatie van fris en zacht.
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 150 gram zuurkool
- 2 bladen bladerdeeg
- 1 sinaasappel
- 1 eitje
- 1 moot zalm
- 1 eetlepel crème fraîche
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°.
- Laat het bladerdeeg ontdooien en de zuurkool uitlekken.
- Bekleed een kleine ovenschaal met het bladerdeeg en prik het hier en daar in met een vork.
- Snijd de sinaasappel doormidden en snijd van elke helft een dun plakje. Pers één helft uit en snijd van de andere de partjes uit de vliesjes.
- Meng de sinaasappelstukjes met de zuurkool en stort deze op het bladerdeeg.
- Tik je eitje in een kom en klop het los met de crème fraîche, sinaasappelsap en wat peper. Giet dit mengsel over de zuurkool.
- Schuif voor 20 minuten in de voorverwarmde oven. Leg op de zalm de twee plakken sinaasappel en leg deze na 20 minuten op de zuurkool. Schuif nog 10 minuten in de oven, tot de zalm gaar is.
Tips
Je kunt nog veel meer met zuurkool, bladerdeeg, zalm, sinaasappel, een eitje of crème fraîche, klik maar!
Mijn favoriete recept, heerlijk als je van zuurkool houdt.