Spaghetti paprika’s

Spaghetti paprika´s

Soms wil je wat extra groenten in je gerecht kwijt. Je kunt ze er natuurlijk doorheen mengen (altijd goed). Maar gebruik ze ook eens als verpakking!

Spaghetti paprika’s

Extra groenten kun je toevoegen aan je gerecht, of gebruiken als verpakking voor je gerecht! Zoals deze met spaghetti gevulde paprika's.
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden OMS proof paprika pasta veganistisch vegetarisch
Voorbereiding 10 minuten
Geduld terwijl de oven het werk doet 20 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Benodigdheden

  • oven

Ingrediënten

  • 2 paprika’s
  • 80 gram spaghetti
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 handje geraspte kaas veganistisch, gebruik voor OMS proof bijvoorbeeld edelgistvlokken
  • Italiaanse gedroogde kruiden

Instructies

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Snijd een kapje van de bovenkant van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat en strooi er een klein beetje geraspte kaas in.
  • Giet de spaghetti af en meng de tomatenpuree en kruiden erdoor.
  • Schep de spaghetti in de paprika's en bestrooi met geraspte kaas. Leg het kapje er terug op. Schuif voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Tips

Je kunt uiteraard de spaghetti aanmaken zoals je wilt. Roer er bijvoorbeeld een theelepel (veganistische) crème fraîche door, gebruik alleen olie en knoflook (niet OMS proof) of maak ‘m lekker pittig met pepers of Sriracha. En natuurlijk kun je ook andere groenten gebruiken, bijvoorbeeld tomaat.
Let bij OMS proof goed op bij het kopen van vega kaas. In veel ‘kazen’ zit kokosvet of -olie. Je bent het misschien al gewend, maar lees goed wat er in zit voordat je het gebruikt ;-).
Meer gevulde groenten? We hebben ook een variant met ragout.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept