Soms wil je wat extra groenten in je gerecht kwijt. Je kunt ze er natuurlijk doorheen mengen (altijd goed). Maar gebruik ze ook eens als verpakking!
Spaghetti paprika’s
Extra groenten kun je toevoegen aan je gerecht, of gebruiken als verpakking voor je gerecht! Zoals deze met spaghetti gevulde paprika's.
Porties 1 portie
Benodigdheden
- oven
Ingrediënten
- 2 paprika’s
- 80 gram spaghetti
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 handje geraspte kaas veganistisch, gebruik voor OMS proof bijvoorbeeld edelgistvlokken
- Italiaanse gedroogde kruiden
Instructies
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Snijd een kapje van de bovenkant van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat en strooi er een klein beetje geraspte kaas in.
- Giet de spaghetti af en meng de tomatenpuree en kruiden erdoor.
- Schep de spaghetti in de paprika's en bestrooi met geraspte kaas. Leg het kapje er terug op. Schuif voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Tips
Je kunt uiteraard de spaghetti aanmaken zoals je wilt. Roer er bijvoorbeeld een theelepel (veganistische) crème fraîche door, gebruik alleen olie en knoflook (niet OMS proof) of maak ‘m lekker pittig met pepers of Sriracha. En natuurlijk kun je ook andere groenten gebruiken, bijvoorbeeld tomaat.
Let bij OMS proof goed op bij het kopen van vega kaas. In veel ‘kazen’ zit kokosvet of -olie. Je bent het misschien al gewend, maar lees goed wat er in zit voordat je het gebruikt ;-).
Meer gevulde groenten? We hebben ook een variant met ragout.