Snelle zelfgemaakte pizza
Heb je zin om zelf een pizza te maken? Gewoon, omdat dat echt lekkerder is? Maar heb je geen tijd en zin om het deeg uren te laten rijzen? Maak dan dit eenvoudige recept! Smaakt ook gewoon prima, en is echt een beetje verwennerij voor jezelf.
Porties 1 portie
Calorieën 510kcal
Ingrediënten
- 40 gram tarwebloem
- 40 gram tarwemeel
- 3 gram bakpoeder
- 2 kleine eetlepels sojayoghurt
- 2 eetlepels crème fraîche light
- 75 gram rauwkost
- 50 gram geraspte mozzarella
Instructies
- Verwarm de oven voor op 230°.Weeg het bloem en de meel af, en voeg een paar gram bakpoeder toe. Schep er vervolgens beetje bij beetje de yoghurt bij, tot je een mooi deegje hebt. Rol dit uit op en vel bakpapier, tot iets minder dan een halve centimeter dikte.Bestrijk deze bodem met crème fraîche, verdeel de rauwkost erover en strooi de mozzarella eroverheen.
- Bak de pizza ongeveer 12 minuten in de oven (af en toe vast even kijken). Snijd de pizza in stukjes en klaar ben je.
Tips
Als het deeg iets te droog blijft, voeg dan een heel klein beetje olie toe, dan rolt het net iets makkelijker uit.
Hou je van pizza? Dan vind je hier nog meer ideeën.
Nutrition
Calories: 510kcal