Wat je er ook door doet, risotto is eigenlijk altijd lekker. Deze met knapperige, pittige rucola is daar geen uitzondering op.
Rucolarisotto
Deze risottovariant is pittig en knapperig door de op het laatst toegevoegde fijngesneden rucolasla.
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 1 sjalotje gesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 80 gram risottorijst
- 300 ml bouillon van poeder of een blokje
- 20 gram Parmezaanse kaas geraspt
- 20 gram rucola fijngesneden
Instructies
- Fruit de ui en knoflook in wat olie tot ze glazig zien. Voeg de rijst toen en bak deze mee totdat alle korrels glanzen.
- Blus af met een flinke scheut bouillon. Wanneer alle bouillon is opgenomen, voeg je weer een scheut toe totdat de bouillon op is en de rijst lekker beetgaar.
- Neem de pan van de warmtebron en meng de geraspte kaas door de rijst. Voeg dan de rucola toe en meng goed.
Tips
Je kunt risotto prima van tevoren voorbereiden. Zet hiervoor een bakblik of -plaat koud (in de winter buiten of in de koelkast). Volg de stappen totdat de rijst beetgaar is. Spreid de rijst uit op de koude bakplaat en laat deze snel afkoelen. Houd koel totdat je de risotto gaat afmaken. Doe dan de rijst terug in de pan, voeg een klein beetje bouillon toe en warm rustig op. Dan kun je de risotto afmaken.
Deze variant is heerlijk als bedje voor gevulde portobello.