Pompoenstamppot

Pompoenstamppot

Die prachtige oranje kleur van pompoen op je bord maakt je gelijk vrolijk! En deze stamppot ook, want hij is met kant-en-klare pompoenblokjes heel snel te maken.

Pompoenstamppot

Herfst is pompoentijd. En die heerlijke oranje vrucht komt in heel veel soorten en maten, is heel gezond, veelzijdig en ook nog eens lekker!
Moeilijkheid eitje
Afwas normaal
Trefwoorden aardappel crème fraîche pompoen veganistisch vegetarisch walnoten
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 25 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 200 gram pompoenblokjes
  • 200 gram aardappelen in blokjes
  • 2 eetlepels crème fraîche (veganistisch)
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 50 gram walnoten in stukjes

Instructies

  • Kook de pompoen- en aardappelblokjes samen in circa 20 minuten gaar. Giet af en stamp met de crème fraîche tot een smeuïge stamppot.
  • Voeg de tijm toe en roer alles goed door. Voeg naar smaak zwarte peper toe en bestrooi op je bord met de fijngehakte walnoten.

Tips

Stamppot, lekkerrrr! En inspiratie genoeg hier op de site. Als je liever iets anders met aardappel wilt eten of je zoekt ideeën voor de rest van de crème fraîche, kun je die hier ook vinden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept