Het is het seizoen van die prachtige oranje pompoen! Wat kun je daar toch heerlijk mee variëren en het voordeel is: pompoen is ‘light’ maar wel lekker voedzaam.
Pompoencurry met rijst
Zo lekker, curry! Deze is veganistisch, voedzaam en prachtig van kleur.
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 80 gram rijst
- 1 klein uitje gesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- ¼ Habanero fijngesneden
- 1 puntpaprika in blokjes
- 200 gram pompoenblokjes
- 2 kleine tomaatjes in blokjes
- 50 ml kokosmelk
- gemberpoeder
- citroengras
Instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Fruit de ui en de knoflook even aan met de Spaanse peper. Voeg de paprikablokjes toe en bak deze even mee.
- Voeg de pompoenblokjes en de tomaat toe, giet de kokosmelk er bij en eventueel een beetje water, zodat de pompoenstukjes allemaal in de vloeistof zitten.
- Laat 15-20 minuten pruttelen totdat de pompoen zacht is. Breng op smaak met wat zwarte peper, gemberpoeder en citroengras.
Tips
Mooi hè, die oranje pompoen. En je kunt er nog zo veel meer mee!