Pindakaas

Pindakaas

Pindakaas zelf maken? Waarom niet? Je weet precies wat er in gaat (pinda’s) en voegt alleen toe wat je zelf lekker vindt. Helemaal voor jou.

Pindakaas

Lekker uit een pot die je koopt, maar nóg lekkerder als je 'm zelf maakt.
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden pinda veganistisch vegetarisch
Bereiding 5 minuten
Porties 1 pot
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 1 kg ongezouten pinda's
  • 1 zakje pijnboompitten

Instructies

  • Gooi de pinda's in de kom van je keukenmachine of hakmolen. Voeg de pijnboompitten toe.
  • Maal alles fijn, er ontstaat vanzelf (als je lang genoeg doorgaat) wat olie. Dan is je pindakaas klaar. Je kunt eventueel ook zelf wat (olijf)olie toevoegen.
  • Bewaar je pindakaas in een schone (weck)pot en gebruik altijd schoon gereedschap om iets uit de pot te halen.

Tips

Je kunt de pindakaas met pelpinda’s maken. Kost je wel een uurtje pellen – lekker rustgevend!
Pindakaas is een heerlijke basis voor pindasaus en pindasoep. Je kunt ‘m ook op smaak maken met kokos, sambal, chilipoeder, speculaaskruiden, gefruite uitjes, of wat je maar lekker vindt!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept