Gevulde kipfilet met paddenstoelen

Gevulde kipfilet met paddenstoelen

Kipfilet kun je met van alles vullen. Deze versie met roomkaas en paddenstoelen doet het prima in een chique etentje, maar kan ook doordeweeks onderdeel van je maaltijd zijn.

Gevulde kipfilet met paddenstoelen

Kipfilet laat zich prima vullen met van alles. Zoals deze paddenstoelenvulling.
Moeilijkheid goed te doen
Afwas heel weinig
Trefwoorden champignons kip knoflook paddenstoelen parmaham roomkaas sjalot
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 21 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Benodigdheden

  • oven

Ingrediënten

  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 50 gram paddenstoelen in kleine stukken
  • 1 kipfilet
  • 1 eetlepel kruidenkaas
  • 2 plakken Parmaham of ontbijtspek

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Fruit het sjalotje met de knoflook even aan. Voeg na 1 minuut de paddenstoelen toe en bak ongeveer 5 minuten.
  • Snijd de kipfilet zo ver mogelijk open en besmeer de binnenkant met kruidenkaas. Vul met het paddenstoelenmengsel en vouw dicht. Ontwikkel de kipfilet met de Parmaham of het ontbijtspek.
  • Bak de kip in 25 minuten gaar in het midden van de voorverwarmde oven.

Tips

Toch liever iets anders met kip of champignons? Kijk hier voor inspiratie.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept