Kipfilet kun je met van alles vullen. Deze versie met roomkaas en paddenstoelen doet het prima in een chique etentje, maar kan ook doordeweeks onderdeel van je maaltijd zijn.
Gevulde kipfilet met paddenstoelen
Kipfilet laat zich prima vullen met van alles. Zoals deze paddenstoelenvulling.
Porties 1 portie
Benodigdheden
- oven
Ingrediënten
- 1 sjalotje gesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 50 gram paddenstoelen in kleine stukken
- 1 kipfilet
- 1 eetlepel kruidenkaas
- 2 plakken Parmaham of ontbijtspek
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Fruit het sjalotje met de knoflook even aan. Voeg na 1 minuut de paddenstoelen toe en bak ongeveer 5 minuten.
- Snijd de kipfilet zo ver mogelijk open en besmeer de binnenkant met kruidenkaas. Vul met het paddenstoelenmengsel en vouw dicht. Ontwikkel de kipfilet met de Parmaham of het ontbijtspek.
- Bak de kip in 25 minuten gaar in het midden van de voorverwarmde oven.
Tips
Toch liever iets anders met kip of champignons? Kijk hier voor inspiratie.